00:15
У перший день весни

У перший день весни в Рівненському коледжі економіки та бізнесу зібралися представники інтелектуальної еліти для проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки. Олімпіада відбулася під час тижня предметної комісії інформатики і КТ. У затишній залі коледжу зібралися молоді люди, які володіють мистецтвом складати 
вишукані алгоритми та програми, обожнюють блукати лабіринтами файлових систем, почувають себе в ролі творців безсмертних бестселерів, використовуючи текстові процесори, творять неперевершені художні шедеври за допомогою графічних редакторів, пізнають таємниці всесвітньої глобальної мережі.

 Вітальне слово від господарів виголосив заслужений працівник освіти України, відмінник охорони здоров’я України, почесний працівник
 туризму, кандидат педагогічних наук, директор Рівненського коледжу економіки та бізнесу Романчук Василь Прокопович Він привітав учасників олімпіади і підкреслив важливість використання новітніх технологій у різних сферах народного господарства та роль наукового прогресу в досягненні високого рівня життя у нашій країні.

 Голова обласного методоб’єднання викладачів інформатики і комп’ютерної техніки Марценюк Микола Васильович звернув увагу на основні елементи виконання завдань та нюанси щодо використання нестандартних підходів у процесі виконання комплексних вправ з основних розділів інформатики, а також повідомив про організаційні та технічні питання проведення олімпіади. Незалежний експерт олімпіади – завідувач кафедри економічної кібернетики РДГУ, доцент, кандидат технічних наук Барановський Сергій Віталійович наголосив, що у сучасному світі розв’язання будь-якої проблеми розглядається комплексно. Важливу роль при цьому відіграють інформатика і КТ та передові інформаційні технології.

  

  

 

Своїми враженнями перед участю у відповідальних перегонах за лаври переможця ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з інформатики і комп’ютерної техніки поділилася студентка РКЕБ переможниця І туру Радкевич Ольга.

За результатами олімпіади І місце з відривом 1 бал у нелегкій боротьбі посів представник Сарненського педагогічного коледжу РДГУ Цупа Василь Васильович, ІІ місце – студент Рівненського аграрного коледжу Котяш Тимофій Валерійович. ІІІ місце дісталось господарям, його посіла студентка ДВНЗ «Рівненський коледж економіки та бізнесу» Радкевич Ольга.

Наступного дня викладач І категорії Рівненського коледжу економіки та бізнесу Леся Василівна Шпортько провела відкрите заняття для викладачів інформатики і КТ області, на якому продемонструвала інноваційні педагогічні технології. Заняття було насичене багатьма технічними засобами та різноплановими мультимедійними технологіями. Зокрема, для мотивації навчальної діяльності за допомогою програми Skype відбулося спілкування в реальному часі з бухгалтером Рівненської обласної клінічної лікарні Мельник Ніною Вікторівною; під час захисту домашнього завдання студенти продемонстрували володіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями створення та використання Web-сайтів; перевірка рівня знань вивченого матеріалу виконувалася як за допомогою тестів, так і в ігровій формі з використанням розробленого викладачем програмного продукту „Матриця”. В процесі обговорення відкритого заняття присутні педагоги неодноразово наголошували на винятковій важливості використання сучасних інформаційних технологій в навчальному процесі та обміну досвідом між викладачами інформатики, чому й сприяє проведення методоб’єднань.

Цього ж дня головою методоб’єднання Миколою Васильовичем Марценюком проведено презентацію оновленого вебсайту, на якому систематизовано цікаву інформацію щодо навчально-виховного процесу в обласних закладах ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Після цього відбулася дискусія, в результаті якої було розроблено стратегію інформаційної діяльності сайту.

Під час підведення підсумків роботи обласного методоб’єднання інформатики і КТ, ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з інформатики і комп’ютерної техніки, тижня предметної комісії було розглянуто основні проблеми, що виникають у процесі викладання комп’ютерних дисциплін, а також окреслено шляхи їх розв’язання, розроблено основну концепцію інформатизації навчального процесу у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації та озвучено основні ідеї щодо покращення ефективності та якості навчально-виховного процесу.

Гості та учасники олімпіади, члени обласного методичного об’єднання відзначили гостинність та грандіозну роботу, виконану педагогічним колективом, зокрема викладачами інформатики РКЕБ та адміністрацією коледжу, для ефективної діяльності методоб’єднання.

 

Переглядів: 2043 | Додав: NikM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: