09:58
Засідання обласного методичного об'єднання в Дубенському коледжі РДГУ
4 березня 2015 року в Дубенському коледжі РДГУ відбулося планове засідання обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Рівненської області. Участь у роботі методичного об’єднання взяли 18 викладачів із 17 навчальних закладів Рівненської області.
Відкрив засідання голова методичного об’єднання Микола Васильович Марценюк. Він представив учасників та організаторів дійства. З привітаннями та короткою інформацією про історію та сучасний стан розвитку Дубенського коледжу РДГУ виступив викладач інформатики та дисциплін додаткової кваліфікації Павлунь Володимир Степанович. Голова предметно-методичної комісії математики, фізики, інформатики, основ початкового курсу математики з методиками Харченко Надія Анаіївна ознайомила присутніх із складом комісії та дала коротку характеристику начально-методичної роботи комісії.
Із доповіддю на тему «Досвід роботи викладачів Дубенського коледжу РДГУ з використання комп’ютерної техніки та комп’ютерних програм у навчально-виховному процесі» виступив виклдач коледжу Павлунь Володимир Степанович. Особливу увагу у доповіді було звернуто на використання в навчально-виховному процесі програмного забезпечення, що розповсюджується за ліцензією GPL (General Public Lisence). Було продемонстровано можливості використання операційної системи Linux Mint із середовищем XFCE та офісного пакету програм LibreOffice, системи керування роботою комп’ютерного класу Epoptes, дано коротку характеристику переліку вільно поширюваних програм, які дозволяють забезпечувати виконання Державного стандарту з інформатики на належному рівні.
Учасників засідання було ознайомлено із тестовою системою MyTest X, яка використовується для здійснення оцінювання рівня навчальних досягнень студентів у Дубенському коледжі РДГУ. Під час доповіді особливу увагу приділено характеристиці різних типів запитань тестів та помилок, які можуть виникати при складанні тестових завдань.
Викладач Дубенського коледжу РДГУ Кокорський Анатолій Іванович поділився із присутніми досвідом використання тестової оболонки MyTest X під час проведення контролюючих занять з навчальних дисциплін «Фізика», «Астрономія», «Нові інформаційні технології і технічні засоби навчання»
Як один з елементів заохочення студентів до вивчення дисциплін, викладання яких забезпечує комісія, було продемонстровано можливості онлайнової системи створення інтерактивних вправ LearningApps.org.
Присутнім було продемонстровано роботу файлового архіву коледжу (із характеристикою принципів роботи) як одного із засобів забезпечення вільного доступу студентської аудиторії коледжу до навчально-методичних матеріалів предметно-методичної комісії.
Після розгляду всіх питань, які були винесені на засідання методоб’єднання, його учасникам було запропоновано екскурсію до Дубенського державного історико-культурного заповіднику .
Після обговорення заходів, проведених під час засідання методичного об’єднання, учасники висловили щиру подяку за організацію роботи та ідеї щодо використання комп’ютерних програм у навчально-виховному процесі.
Переглядів: 593 | Додав: drema911 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: